Så här sköter du dina Bio-förstärkta naglar

När dina naglar är helt nygjorda lägger vi ett topplack (Bio Sculpture Top Coat) på salongen. Detta lack skyddar gelen, håller naglarna glansiga och skall alltid ligga som ett skydd ovanför gelen. Skulle dina naglar börja dra åt sig damm i kanterna eller att lacket börjar se matt ut kan du tvätta naglarna och lägga på ett extra lager lack efter några timmar.

Ditt ”Top Coat” behöver fyllas på efter ca.3 dagar. Därför är det viktigt att du har ett eget lack för hemmabruk om du vill hålla dina naglar fina länge. När naglarna ser matta eller dova ut är det dags att lägga på ett nytt lager lack.

En gång i veckan bör du ta bort gammalt lack med ”Polish Remover” Alt. Kan du putsa ytan med ett putsblock eller en fin fil om naglarna blivit rejält missfärgade. Putsblocket/filen används främst för dig som har fransk manikyr och vill putsa till den vita ytan ordentligt ifall smuts letat sig ner i gelén. Om kanterna på gelen känns ojämna eller börjar ”släppa” är det viktigt att fila kanterna jämna så att övergången mellan din egen utväxta nagel och gelen blir jämn och fin. Annars är risken att det kommer upp luft och fukt under gelen vilken kan leda till att det helt lossnar. När du putsat klart dina naglar och gjort rent från överblivet lack lägger du på ett nytt lager ”Top Coat”. Ditt Top Coat hjälper till att fästa ev. gele som lossnat. För att få ett extra bra resultat kan du lägga ett underlack (”Executive Base”) på den del av nageln som inte har gelé (alt. Över hela nageln) innan du lägger på ditt ”Top Coat”. Spraya gärna med ”Quick dry” efter så att lacket torkar fortare. (Finns att köpa på salongen).

Det är viktigt att inte använda nagelprodukter som inte ingår i Bio Sculptures egna serie om du vill vara säker på att ditt gelé inte skall lösas upp eller bli dålig. Kom ihåg att Bio Sculpture gel är ett biologiskt gel och därför inte klarar av starka kemikalier som finns i många andra produktserier. Vi säljer alla produkter du behöver för hemmabruk på salongen.
Skulle du märka gelén lossnar eller att dina naglar inte mår bra så boka snarast rådgivning hos oss eller kontakta oss på telefon för konsultation. Vi hjälper dig gärna. Konsultation och lagning för Bio Sculpture inom 4 veckor är kostnadsfritt.
Så här sköter du naglar med Gel-lack
Om du har gel-lack på dina naglar behöver du inte göra samma procedur som med Bio Sculpture Gel. I behandlingen med gel-lack ingår även packning med permanent top-lack som skyddar din gel-lack hela tiden. Tänk dock på att gel-lack är ett tunnare material som inte är avsedd för att göra naglarna starkare och därför kan du behöva göra om dina naglar på salongen oftare än med Bio Sculpture Gel.
Om kanterna på gelen känns ojämna eller börjar ”släppa” är det viktigt att fila kanterna jämna så att övergången mellan din egen utväxta nagel och gelen blir jämn och fin. Annars är risken att det kommer upp luft och fukt under gelen vilken kan leda till att det helt lossnar.
Skulle du märka gelén lossnar eller att dina naglar inte mår bra så boka snarast rådgivning hos oss eller kontakta oss på telefon för konsultation. Vi hjälper dig gärna. Konsultation och lagning för gel-lack inom 2 veckor är kostnadsfritt.

 

Vårda dina nagelband

Om dina nagelband blir torra och börja spricka kan du behöva lägga på en nagelbandskräm. Ett annat alternativ är att smörja nagelbanden med olivolja. Syntetisk olja är näst intill omöjligt för din hud att bryta ner. Därför är olivolja ett bättre alternativ.

Peta aldrig under dina naglar då det kan skada (eller helt ta bort) nagelbandet under nageln och leda till nagel-lossning. Använd nagelborste.

 

Känns naglarna ”risiga” på vintern?

En lång vinter är ett stort problem för naglarna. Huden i kroppen är i stort behov av D-vitamin och detta är något som kroppen själv bildar när du exponeras i solen. Att hud och naglar är risiga i slutet av vintern är alltså väldigt vanligt när solen lyser med sin frånvaro. När solen börjar titta fram igen löser sig många hud/nagelproblem, men tills dess följer här några tips på hur du kan hjälpa naglarna på traven.

  • Ät fet fisk 2-3 dagar i veckan för att kompensera D-vitaminbristen.
  • Ha alltid vantar på dig utomhus. Kylan påverkar dina naglar.
  • Var särskilt noga med att undvika starka kemikalier. Speciellt under vintertid när huden är extra svag.
  • Smörj nagelbanden med Bio Sculpture nagelbandskräm för att hålla huden runt nageln mjuk och undvika självsprickor.

Kom ihåg. Ut i solen! Så fort du får möjlighet. 15-30 min i direkt sol räcker för att kroppen ska bilda D-vitamin.

 

Så här löser du upp din Gel-lack eller Bio Sculpture

Förbered 10 fyrkanter av folie och 10 bitar av bomull (lagom stora att täcka nageln)

Putsa av översta lagret av gelé med putsblock/fil.

Blöt en bomullsbit med Gel remover

Lägg den blöta bomullen på nageln

Linda folie runt fingret

Upprepa på alla naglarna

Vänta 20-30 min (För att ge extra värme och förkorta upplösningstiden, sätt på handskar)

Använd en orangepinne eller liknande verktyg för att försiktigt ta bort gelén. Obs. Ta bort gelen från en nagel i taget och låt foliet sitta kvar på de övriga naglarna. Skulle gelén sitta hårt, ta en ny bomullsbit med gel remover och folie, vänta ytterligare 5 minuter.

När allt material är borta, tvätta händerna och använd en nagelborste med tvål. Rengör noga.

Använd gärna polerade (3-stegsfil) för att polera upp en fin glansig yta på nageln.